9 Ağustos 2014 Cumartesi

Koşan Tombul Kız - Chubby Bubbles Girl
Ömer Faruk9 Ağustos 2014 Cumartesi 0 yorum


Elinde boluncuk yapma oyuncağı ile koşturan sevimli tombul bir kız. Birçoğumuz görmüşüzdür onu. Ülkemizde çok yaygın olmasa da, dünya genelinde birçok imageboard'da sıkça kullanılıyor. Ülkemizde caps olarak adlandırdığımız görsellerde karşımıza çıkıyor bu küçük kız.

Ortaya Çıkışı ve Yayılışı
Fotoğraftaki kızın kim olduğu ve fotoğrafın kim tarafından çekildiği bilinmiyor. Fotoğraf ilk olarak 22 Ağustos 2009 tarihinde, ünlü imageboard 4Chan'in /b/ (rastegele) forumu üzerinden paylaşıldı. Chubby Buubbles Girl yani Tombul Baloncuklu Kız anlamına gelen bir isimli anılan bu meme ülkemizde malesef bir adlandırmaya sahip değil.
22 ve 23 Ağustos günlerinde CBG (kısaltarak yazacağım) 4Chan üzerinde en popüler konu oldu. Elbette bunların ardından farklı sosyal medya alanlarına da yayılmaya başladı. Tumblr ve BuzzFeed üzerinden de birçok kez paylaşıldı. BuzzFeed'de editörü Scott Lamb'ın öncülüğünde farklı görseller üzerine yerleştirilerek türevleri oluşturulmaya başlandı.
4Chan'i bilemezsin sevgili okur. Bizim İnci Sözlük yanında masum, sakin çocuk olarak kalır. 4Chan ise bulabileceğimiz en haşin çocuklardandır. 23 Eylül'de üyeler CBG'yi yeniden gündeme getirdiler. Yeni meme, yeni meme, yeni meme tezahuratları eşliğinde CBG yeniden ilgi odağı oldu. MemeGenerator sitesinde başlatılan birkaç aylık çalışma sonucunda ise 200'den fazla caps oluşturuldu. Böylelikle internet dünyası yeni bir meme daha kazanmış oldu.
Bu sevimli tombul kızı ülkemizde de ara ara görebilirsiniz. Artık onu gördüğünüzde şöyle bir gülümseyin, 4Chan onun için çok çalıştı :)

İşte CBG'den bazı örnekler;





Bayağıdır bir meme dosyası hazırlama planı yapayım diyordum. Bu güne nasipmiş. Sevgilerle.
Yazarınız Hakkında Ömer Faruk İzmir'de doğmuş büyümüş, üşengeç, girişimci, okuyan, yazan, arşivleyen bir adam. Bu kadarı yeterli.
Bana ulaşmak için; Facebook ve Twitter

0 yorum

Yorum Gönder